Wie is PeWI racing team?
Ruisbroek 5 years
Van Oval 98 naar Pewi.nl

Wie is PeWI racing team?

Wie is PeWi?
Pewi is een fanatieke vrienden-groep die dezelfde hobby hebben: Autospeedway. Als PeWi ergens gaat racen, is er ook altijd een flink aantal supporters bij. Zo groeit het aantal supporters nog steeds...

Pewi is in 1999 onstaan door ‘Peter van Oijen’ en ‘William den Brok’ die samen met 1 wagen racen in de privecars. Ze hebben destijds de eerste twee letters van hun eigen naam gepakt en zo zijn ze op de naam ‘PeWi’ gekomen.

In 1999 voegde Nicky Jansen zich bij het team, deze reed zelf al vanaf 1996. De eerste revolutie van het team kwam in 2000 en 2001. In 2001 reden er 15 coureurs voor Pewi-team, voornamelijk op het circuit van Ruisbroek. Helaas moest het circuit sluiten eind 2001. De meeste rijders gingen daarna naar Lelystad. Maar toch aan het einde van het jaar 2002 maakte PeWi nog een invasie op het Belgische circuit van Warneton.

Met 7 rijders gingen ze naar het circuit aan de Franse grens, met weer 3 nieuwe rijders. Ook een hoogtepunt van 2002 was het optreden van onze banger-coureur Mark de Laat die in Engeland de finale van de dag won. Hiermee was hij de eerste rijder van het continent die een bangerfinale won.

Ook 2003 was weer een mooi jaar. Zo reden de Pewi rijders 9 wedstrijden in Lelystad waarvan bij 8 een beker werd gehaald Ook banger coureur Mark de Laat was weer een klasse apart. Zeker bij de wedstrijd CAMSO vs PRI waarbij hij 2 keer op een dag een head-onn maakte.

In 2004 heeft Pewi op zeer veel wedstrijden deelgenomen in o.a Lelystad, Warneton en bij stockcarclub EZHACO. Vele overwinningen zijn gehaald en Nicky Jansen werd zelfs dagwinnaar in Lelystad. De 2 hoogtepunten van het jaar waren dat Mark de Laat tweede werd bij de EK bangers en dat Erik van Oijen het winterbangerstox kampioenschap 2004-2005 op zijn naam schreef.

In 2005 was Pewi weer op de diverse banen goed van de partij.Mooie reslutaten waren dat Marcel Verhoeven in de sierra klasse kampioen werd. En een derde plaats voor Nikcy Jansen in de Lightning rods en ook een derde plaats voor Erik van Oijen in de bangerstox in het kampioenschap. Ook was Pewi dit jaar op TV in het programma Rob Kamhues verlegt zijn grens. Rob volgde Pewi coureur Mark de Laat met zijn hobby bangeren, en reed zelf mee met de bangerstox.

In 2006 heeft Pewi een uitzonderlijk goed jaar gehad. Zo werd Rene de Laat in de bangerstox klasse kampioen. En wist Nicky Jansen de derde plaats te pakken in het lightning rod kampioenschap.Voor banger coureur Mark de Laat was het ook een goed jaar met een derde plaats in het EK en het winnen van de Christmas Trophy. Maar Mark liet ook heel het jaar zien dat hij een topper  is in het wrecken. Ook werden er diverse overwinningen behaald door andere Pewi coureurs. En op het autosportspektakel van Lopik was Pewi grootst aanwezig met o.a 7 auto's in de caravanrace.

2007 Pewi gaat er natuurlijk ook in 2007!! weer volop tegenaan. Zo zal Nicky Jansen gaan uitkomen in de stockcar F2 klasse. Hij  zal  eerst van start gaan in Lelystad en als dat bevalt gaat hij het  rijden op de populaire baan van Venray. In de bangerstox  en  privecars zullen ook weer diverse rijders aan de start komen om de  prijzen te proberen weg te halen. Natuurlijk komt Pewi ook in de banger klasse weer aan de start om een groot spektakel te maken. En  ook op het autosport festival in Lopik zal Pewi groots aan de start staan.

Zoals u ziet, heeft Pewi er echt weer zin in en ziet de toekomst er rooskleurig uit...

Greets with the left...
PeWi.nl

 

Ruisbroek 5 years ‘Gone, but not forgotten’
Oktober 2006

Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat op Ruisbroek de laatste wedstrijd werd verreden, de final countdown. Hiermee kwam een einde aan prachtige jaren op een circuit wat zeer bijzonder was. Netjes was het er niet maar de sfeer die er hing was grandioos. Zelf heb ik Ruisbroek ontdekt begin jaren 90 waar toen de eerste banger wedstrijden aldaar werden verreden. In het begin wist je dan ook niet wat je zag en zeker de eerste world cup staan nog goed in mijn geheugen.

Zo hebben we het banger racen in de jaren steeds populairder zien worden en ook het aantal toeschouwers dat naar Ruisbroek kwam kijken. Ook steeds meer bangers coureurs kwamen vanuit Nederland, Belgie, Duitsland en zeker niet vergeten Engeland (waaronder de Bears) want die vonden ook de sfeer uniek. Maar het was ook niet alleen de racedag zelf die leuk was maar zeker ook de zaterdag avonden voor de race. Iedereen kwam kletsen en er werd altijd een groot kampvuur gemaakt waar iedereen gezellig omheen stond.

Voor het Pewi team was het ook het circuit waar het allemaal begon. Nadat alleen Nicky Jansen al voorheen in Baarlo, Gendt en Lelystad had gereden, begon ik zelf in 1998 in de prive cars te rijden op Ruisbroek. Het jaar erop volgde William en Nicky en vonden het echt geschikt circuit waar je kon racen voor weinig geld. Daarna ging het snel en groeide Pewi gestaag. Ruisbroek stond eigenlijk ook bekend vanwege zijn weer, heel slecht of erg warm.

Zo staat de herinnering mij goed bij dat Mark ‘Devastator’ de Laat zijn eerste destruction won, op een dag dat er meer regen viel als anders in de maand. Ook moeder ‘Tonnie de Laat ‘ vond het gezellig en die dag 2 keer de dijk afgleed en helemaal onder de modder kwam te zitten, maar dat waren we snel vergeten. Zo zijn er veel mooie herinneringen aan Ruisbroek.

Helaas was op 20-21 oktober het laaste weekend. The final countdown werd de laatste wedstrijd vernoemt. Vele bangercoureurs kwamen op deze wedstrijd af, en vele hadden zelfs 2 auto's bij. Het werd een prachtige afsluiter met zaterdag harde wedstrijden, en een fantastische zaterdagavond met misschien wel het grootste kampvuur in al die jaren Ruisbroek.

De zondag was ook super en er ook de saloonstockcars waren geweldig die ook een grote rol hebben gespeeld in de historie van de baan. Het werd een prachtdag racen met nog een prive car destruction die niemand vergeet (2 auto's kwamen op elkaar te staan en reden zo enekele ronden rond). Maar helaas daarna was het over. Een uniek circuit ging dicht, maar een ding is zeker: ik ben blij dat ik er jaren ben geweest en de herinneringen zullen we altijd blijven houden.

Ruisbroek ‘Gone, but not forgotten’
Door Peter van Oijen.

Van Oval 98 naar Pewi.nl
Augustus 2007

Juli 2007 bestaat ‘PeWi.nl’ 5 jaar. Was het in 2004 het 5 jaar jubileum voor het raceteam, is het nu de beurt voor de website: PeWi.nl. Een goed moment om eens  terug te kijken hoe het allemaal ontstaan is. Tijd om de puntjes eens op de i ‘van PeWi’ te zetten.

Begin jaren 70, ’s-Hertogenbosch, Baarlo en Gendt
Broers Peter en Erik van Oijen gingen regelmatig met vader Jos naar autospeedway wedstrijden in de Vliert in 's-Hertogenbosch, die door de NACO werden georganiseerd. Zo kwam Jos erachter dat er ook races gereden werden in Baarlo. De eerste keer Baarlo was overweldigend voor hen omdat de 800 meter lange baan een groot contrast was met de baan in 's-Hertogenbosch. In de jaren 80 mocht ik mee naar Baarlo en kwam daar in de NACO race sfeer met veel andere spectaculaire programma's.  Twee wielen rijden, truckraces en stunt teams waren regelmatig te vinden op de baan in Baarlo. Wat wil je nog meer, deur aan deur races op enkele meters afstand van de tribune. Trillingen tot diep op je botten en rubber in je gezicht. Maandelijks bezochten we de races in Baarlo en in 86 naar Gendt en daarna nog vele circuits. Daar liggen de roots van wat nog komen ging…

Gendt 1996 Nicky Jansen nam deel aan de standaard klasse in Gendt. Hier ontstond het begin van het raceteam. Op dit circuit ontstond in 1997 het ‘Autospeedway Suppporters blaadje’. Een simpel blaadje met foto’s en kortje verslagen van de wedstrijden die Nicky Jansen reed in lelystad.

Eerste uitgave van het Supporters blaadje.

De uitgang van dit supporters blaadje was het informeren van sponsoren en mensen die in de Autospeedway sport niet bekend waren. Deze gedachtengang zal sterk overeind blijven tot en met de dag van vandaag.

Posterholt 1997 Eerste gesprekken over een magazine in de autospeedway. Het ‘Autospeedway Suppporters blaadje’ in een volwassen uitvoering. Twee mensen benaderden ons en wilden de verantwooording dragen om het eerste autospeedway blad op te richten. Onze droom werd daarmee verwezelijkt, en gaven de medewerking om het blad op te starten. Op een terras in Helmond, ontstond de naam Oval98, gebaseerd op het gelijknamige motorblad Moto’73”. Ironisch genoeg op steenworp afstand van ‘The legend, Piet Keyzer’. (RIP; Race in Peace).

Helmond 1998, Zet & Zet Multidigital Services/Arrow creations Hier ontstond het blad Oval98 in vorm, uitstraling en gedachtengang: Een kwalitatief mooi blad voor de lezers en sponsoren. En niet in de laatste plaats om de sport een bredere bekendheid te geven in het algemeen. Het mooie blad Oval98 met ruim 1200 leden moest het opgeven, na 2 jaargangen en in totaal 18 nummers gemaakt. Een leerzame periode met een enorm mooi resultaat.

Klik op de foto voor alle omslagen van de Oval98.


PeWi Racing Team 1999 De naam Pewi is in 1999 onstaan door ‘Peter van Oijen’ en ‘William vd Brok’ die samen met 1 racewagen deelnamen in de privecars in Ruisbroek. (lees Ruisbroek 5 years ‘Gone, but not forgotten’). In 2001 reden er 15 coureurs voor Pewi-team, voor-namelijk op het circuit van Ruisbroek. Aan het einde van het jaar 2002 maakte PeWi nog een invasie op het Belgische circuit van Warneton met 14 rijders aan de start.

PeWi Supporters avond 2002 Het PeWi Race team groeide uit met rijders in verschillende klasses. Lightning Rods, Prive Cars, banger stox en Bangers. Op de supporters avond van 2002 was het Mark de Laat die rond ging met een pot en aan iedereen een bijdrage vroeg. Toen iedereen aan de beurt was geweest riep hij duidelijk: dit is voor de PeWi website! Het was duidelijk dat er behoefte was aan een website. Zo gezegd zo gedaan. Daarmee kwam het Autospeedway supportersblaadje, of Oval98, weer terug maar dan op internet. Met natuurlijk de eerder genoemde gedachtengang voorop gesteld, het promoten van de Autospeedway sport!

Rob Kamphues 2004 Het mooiste wat kan gebeuren met een site, gebeurde ons! De redactie van het TV programma ‘Kamphues zoekt de grens’ kwam op PeWi.nl terecht en kreeg daar een goed beeld van ‘Banger racing’. Wij werden benaderd en voor we het wisten stonden we voor de camera’s. Een 25 minuten durende aflevering over bangerracen met ‘Rob Kampues’ en ‘Mark de Laat’ in de hoofdrol. Hiermee hebben we 860.000 kijkers in een keer laten zien wat Speedway en banger racen is! Onze gedachtengang om bezoekers  te informeren over de sport werpt hiermee natuurlijk zijn vruchten af.

Klik op de afbeelding om foto's te zien van de tv opame's.

Alsof het niet genoeg was werd in 2005 PeWi.nl weer in de spotllights gezet, met een terugkerend item: ‘The PeWi’s’, met Mark en René de Laat, in het Auto programma PK, met o.a. Rob Kamphues. 8 Afleveringen met ‘The PeWi’s’ als afsluiting. Met dit bovenstaande heeft PeWi.nl de Speedway autosport een grote impuls en bekendheid gegeven in Nederland. PeWi race team is hiermee een bekend team in Nederland geworden.

Website PeWi.nl De site heeft in het laatste jaar 2006/2007 meer als 332.000 bezoekers gehad. De website wordt dagelijks onderhouden met nieuws en foto’s. We hopen dat in toekomst nog meer cicuits en organisators ons op de hoogte houden  van nieuws en evenementen. Op deze manier kunnen we de bezoekers goed op de hoogte houden. Uiteraard zullen wij in de toekomst de bezoekers weer verrassen met leuke updates in de website.

PeWi anno 2007 Als we 5 jaar terugkijken dan is er veel gebeurd. Het PeWi race team heeft verschillende bekers, heats en races gewonnen en het supporters aantal groeit nog steeds. Samenwerking met organisators zoals Marcel Broekhuizen.nl zijn goed voor de sport en evenmenten. Zonder financiele middelen en direct sponsoren proberen we ‘PeWi.nl’ onafhankelijk te houden en daarmee een eerlijke en onafhankelijke website te zijn voor onze bezoekers.

De vooruitzichten zijn goed en zicht op nieuwe race tracks genoeg. Hopelijk krijgen we nog eens goed georganiseerd indoor evenement in het midden van het land. Wij zullen in iedergeval de gedachtengang niet laten veranderen om de autospeedway sport, zoals te beleven in GB & USA, hier ook mogelijk te maken voor de bezoekers. De aanhouder wint!!

Greets with the left from PeWi!
PeWi Site Team
Mike Koudijs

 

 

 


Gendt 10 jaar dicht

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat het laatste motorgeronk klonk op het Gannita circuit in Gendt. Na jaren raceplezier kwam er een einde aan het mooie circuit omdat het circuit gekocht werd door natuur monumenten.

 

Ikzelf heb zo'n 11 jaar mogen genieten van de mooie races op Gendt, een circuit wat echt uniek was. Gendt had niet de vorm van een normale speedway oval maar meer de vorm van de letter D en had eigenlijk 4 bochten( of 3 is maar hoe je het ziet). Het is ook een circuit wat niet na te bouwen is en waar er maar 1 van op de hele wereld was.

 

De eerste wedstrijd die ik op het circuit in gendt ging bezoeken was in 1986. Omdat ik alleen in de stadions en Baarlo was geweest viel me meteen het gras op waar het publiek stond en dat er geen overdekte tribune was. Ook apart was het stuk gras/zand wat tussen de baan en de vangrail zat en eigenlijk de hele rustige sfeer die er hing. Ook in plaats van een kantine stond er een tent waar catering van Heijst o.a drank verkocht en mensen konden schuilen met de regen.

Het was een totaal ander circuit dan dat ik verwacht had. De wedstrijden begonnen en meteen beviel me de baan en ging dat jaar nog een keer om zo, toen mijn broer in 1989 zijn rijbewijs haalde, elke wedstrijd te gaan bezoeken.

 

Normaal kwamen er 6 vaste klassen aan de start in Gendt met af en toe een gastenklasse, zoals de achteruitrijders. Gendt was echt een baan voor de oude rodeo klasse met de oude Amerikanen, BMWs en Porsche's. Het was echt dan ook een must om deze bakken te zien strijden, wie herinnert niet de gevechten met Piet Keijzer en Bart van der Meijden en later Piet en Phil Mulder die trouwens diverse malen het moeras wat binnen in het circuit lag opzocht. Maar natuurlijk waren er veel meer namen in deze klasse die voor het nodige spektakel zorgde waaronder Bert Schaap Sr, Harry Verkerk,Hans van Lieshout, Werner Knauer enz en natuurlijk de familie van Haarlem die daar altijd met diverse auto's aan de start stonden.

 

De Hot Rods op Gendt vond ik een beetje lijken op eens soort rallycross klasse. Dit kwam ook doordat de baan niet ovaal was. Helaas heeft de Hot Rod klasse in Gendt de laatste 10 jaar niet teveel deelnemers gekend, maar de gevechten waren super om te zien. Ook is er wel geprobeerd om de 1300 sprint en de speedway klasse naar Gendt te krijgen maar dat lukte helaas niet echt.

De stockcar F2 klasse waren in het begin omgebouwde crosswagens die tegen mekaar streden, helaas was hier ook de animo laag en zodoende veranderen de klasse in de superstox/stockcar F2. Toen begon de klasse zeker weer aan te trekken en veranderde in de klasse die we nu nog kennen met toen al de vele topnamen.

De klassen waar altijd veel spektakel bij te zien was waren de superstandaard en de standaards. De superstandaard was een klasse met veel lokale rijders zoals Theo van Deelen, Harrie Jeurissen en Jos Buurman in de begin jaren, die de strijd aan gingen tegen de rijders uit het westen met o.a de gebroeders Schaap, Piet Gerrits en Perry en Mike de Bruijn.

Ook de standaard klasse zorgde altijd voor veel spektakel. In het begin van deze klasse mocht er nog geduwd worden. Dit werd dan natuurlijk ook volop gedaan wat natuurlijk een enorm spektakel bracht. Maar de laatste jaren mocht er niet meer geduwd worden, maar het spektakel werd er zeker niet minder op. Wie herinnert zich niet meer de sportieve race gevechten tussen Wim Schut, Sjeng Smidt en Toon Jansen. Ook de crash van Sjeng Smidt in Gendt zal iedereen lang blijven heugen. Doordat Sjeng voor start/finish over een wiel van Toon Jansen reed begon hij te rollen richting het talrijke publiek en kwam boven op de vangrail en ketste toen weer terug. Gelukkig maar, want anders was de kans groot geweest dat hij in het publiek terecht gekomen was. Sjeng kon gelukkig ongedeerd uit zijn wrak komen.

Ook een crash die je nooit meer vergeet is die van stockcar F1 coureur Martin Verhoef die in een gevecht met Ron Kroonder even zijn auto kwijt was en in de lange bocht tegenover start/finish over de vangrail vloog tot net tussen het publiek wat 2 meter hoger stond knalde en terug ketste en achter de vangrail zo terecht kwam. Gelukkig was het publiek weggesprongen en het ongelofelijke gebeurde. De auto had niet veel schade dus Martin startte zijn auto en reed die achter de vangrail vandaan en reed dezelfde wedstrijd gewoon weer verder (was natuurlijk wel rood). Gendt was ook echt een aparte stockcar baan waar je op bepaalde punten iemand een leuke duw kon geven wat natuurlijk ook regelmatig gebeurde. De grootste stockcar wedstrijd van het jaar was de EK waar jaarlijks duizenden mensen op af kwamen en die gewonnen is door o.a Ron Kroonder, Piet Keijzer, Mat de La Roy, Martin Verhoef, Friedhelm Welters en de Engelsen  Peter Falding en Frankie Wainmain.

 

Gendt was het circuit waar je leerde rijden door zijn aparte vorm en hier zijn dan ook veel talenten hun race carrière begonnen. Het was ook een circuit waar altijd een leuke sfeer hing als was het al de omroeper Klaas vd Ploeg die zat de dollen met de rijders die voor op de tribune zaten. Helaas ben ik zelf pas in 1986 voor het eerst naar Gendt gegaan waardoor ik veel andere mooie tijden niet heb meegemaakt, maar wat ik wel allemaal heb meegemaakt is teveel om op te schrijven.  Helaas moest het circuit 12 oktober 1997 zijn poorten sluiten. Natuurmonumenten had het terrein gekocht en ging het gebied terug geven aan de natuur. En zo is er sindsdien niet meer gereden en gestreden op het circuit, wel zijn er foto's gemaakt van hoe het nu is ( klik hier).  En als je dat dan ziet denk je terug aan de mooie tijdenen droom je hoe het nu geweest zou zijn en want wat voor een klasses er nu zouden rijden enz. Maar dan wordt je weer wakker en baal je er van dat zo'n mooi circuit heeft moeten sluiten. En het blijft balen maar ben erg blij dat ik het allemaal heb meegemaakt op het zonnigste plekje van Nederland ,het Gannita circuit in Gendt.

 

GANNITA CIRCUIT GENDT GONE BUT IT WIL BE NEVER FORGOTTEN

 

Door Peter van Oijen
Foto's standaards Tonnie Wissing
stockcars ????