A

 

 

Archief
Mei 2004

wijzigingen onder voorbehoud

 

28-05-04 Jos kuypers niet met Camso V8 26-04-05 Formule 3 op Assen 26-04-05 Publicitaire spot op televisie 25-05-04 Vier Ieren op British Days of Power
24-05-04 Camso V8 op de internationale toer 24-05-04 Pewi rijdt mee met European Team Championship bangers in Warneton 22-05-04 Mooie wedstrijden  Mallory Park long track championships 22-05-04 Uitslagen dagklassement Ter Apel
22-05-04 Formule 3 team test op Warneton 21-05-04 Aanstaande zondag spektakel in st .Isidorushoeve Tweede Pinksterdag maandag 31 mei autospeedwaywedstrijden raceway Venray 19-05-04 Texel open stockcar F1 weekend gaat toch door
16-05-04 FAC viert hemelvaarstdag 25 jarig bestaan in Blauwhuis 14-05-04Voorbeschouwing Ter Apel 12-05-04 Aanstaande zondag autospeedway Lelystad 11-05-04 Uitslagen dagklassement Posterholt 09-05-04
10-05-04 Wedstrijdleider Tetz niet te vermurwen 07-05-04 Jos kuypers in camso v8 06-05-04 Dutch Stockcar Cup wedstrijd van EZHACO verzet 06-05-04 Stockcar 1300 ``Vrouwenklasse ``
05-05-04 Aanstaande zondag autospeedway in Posterholt 04-05-04 Pewi coureur Dennis de Laat, “tweede tankman” bij de 24 uur van Le Mans 03-05-04 Wim Peeters wint schitterende Camso V8 finale 03-05-04 Opening nieuw circuit voor motorspeedway in Lelystad op 9 mei a.s.
01-05-04 Groot spektakel in stockcarklasse in Blauwhuis      

28-05-04

Jos kuypers niet met Camso V8

Er was afgesproken dat Jos Kuypers op Pinksteren met de #41 Camso V8 zou rijden. Tijdens zijn deelname aan de rallyecross in Lousada (Portugal) en in Frankrijk is dit ter sprake gekomen. Er werd van FIA zijde geopperd dat hij zou kunnen problemen krijgen met zijn Internationale licentie indien hij meerijdt op een niet FIA goedgekeurd evenement.
Daarom hebben beide partijen beslist om voor Jos Kuypers geen problemen te zoeken en de deelname aan de Camso V8 wedstrijden te schrappen.

Hij zal wel aanwezig zijn op Pinkstermaandag als toeschouwer.

Roland Vandermeersch

26-04-05
Formule 3 op Assen

Zondag 23 mei ben ik naar de autoraces op Assen geweest. Een vriend van mij werkt in de raceweekenden bij Frits van Amersfoort. Van Amersfoort neemt deel aan het Duits formule 3 kampioenschap en deze klasse rijdt eenmaal per jaar in Nederland.

Ik kon natuurlijk mooi zo'n formule 3 van dichtbij bekijken en ik stond ervan te kijken dat zij met Opel twee liter 16V's rijden. Dezelfde motoren als in de National Hot Rods gebruikt worden. Alleen hebben zij een beperkte luchtinlaat en daardoor (slechts) 210 pk (er werken overigens bij Speisser wel 30 man continu aan die motoren om ze door te ontwikkelen).

De Nederlandse Chinees/ Chinese Nederlander Ho Pin Tung rijdt voor dit enigste Nederlandse team.

Ho Pin was tijdens de race in fel gevecht met de coureur van JB Motorsport. Het team dat vorige week nog heeft getest op Warneton! Ho Pin wist zijn positie voor meer dan 10 ronden vast te houden en werd vierde.

Wat ik niet wist is dat de BRL V6 een demonstratiewedstrijd zouden houden. Vier wagens kwamen aan de start. En zij gingen in ieder geval harder rond dan Rick Bolt (langzamer kan ook haast niet!). Ze maakten een goede indruk en hebben een beter geluid aan boord dan die andere “racewagens” (Clio's, Yarissen, Ka's(?!)).

Overigens miste ik wel de actie en spanning bij de wedstrijden en ik was niet de enige, want slechts een paar honderd man hadden de moeite genomen om te komen kijken. Het was drukker met fotograven en journalisten, dan met publiek.

Het enige wat ik wel mis bij de autospeedway zijn de promotie dames, dat hadden ze in Assen wel goed voor elkaar!

Door Dennis de Laat.

26-04-05

Publicitaire spot op televisie

Nu donderdagavond 27 mei en Vrijdagavond 28 mei wordt er op de regionale West-Vlaamse Zender WTV 23 maal een 20 seconden durende publicitaire spot uitgezonden, welke de manifestatie van volgend weekend aankondigt.

Ook op de Frans Zender FR 3 om 19u25 wordt deze spot (uiteraard met Franstalige commentaar) nu Donderdag en Vrijdag uitgezonden, juist voor het regionale nieuws van FR 3, Nord- Pas de Calais.

Deze aankondigingen op deze 2 zenders zullen ook gebeuren voor de organisaties van 19 + 20 juni (Days of British Power), 11 juli (World Cup Bangers) en 5 september (Europees kampioenschap Bangers + caravan race).

Roland Vandermeersch

25-05-04
Vier Ieren op British Days of Power

De British Days of Power op Warneton Speedway, de 19e en 20e Juni, worden ongetwijfeld de allerbeste non-contact organisatie ooit op het continent gehouden.

Nu hebben zich ook nog vier toppiloten uit Noord-Ierland aangemeld nl.

2.0 Hot Rods: 942 Davy Mc Call, Wereldkampioen National Hot Rods in 2002

970 John Murray, Wereldkampioen 2.0 Hot Rods in 2002

Lightning Rods 916 Mark Keys, ex European and ORC Champion

923 Stephen Emmerson, Irish champion

De kans bestaat dat er nog 1 of 2 Ieren bij de Lightning Rods bijkomen, maar dit is niet zeker

Bij de 2.0 Hot Rods verwachten wij tussen 25 en 30 deelnemers. De definitieve lijst wordt bekendgemaakt na de volgende, en tevens laatste wedstrijd voor Warneton, voor deze klasse in Engeland.

De absolute top zal erbij zijn met:

230 Dave “Longun” Longhurst, wereldkampioen National Hot Rods 2003; ongetwijfeld de beste Hot Rodder sedert Barry Lee, Duffy Collard en Georges Polley.

96 Kevin Randall, actueel wereldkampioen 2.0 Hot Rods

466. Alan Burksfield, titelverdediger in Warneton, na een memorabele finale, verleden jaar

155. Lee Pepper, voormalig wereldkampioen 2.0 Hot Rods

Er worden tussen 30 en 35 Engelse Lightning Rods verwacht, ongeveer 25 Superstox, 27 Legends en 8 Sprint Cars.

Roland Vandermeersch

24-05-04
Camso V8 op de internationale toer

Op 16 mei heeft Tony Roots (GB) met zijn Camso V8 deelgenomen aan een demonstratie-race in Mallory Park (GB) – een 1 mile ovaal zonder verhoogde bochten – tijdens de “long track championships” waar ook de National Hot Rods, 2.0 Hot Rods, Stock Rods, Lightning Rods en Stock Rods aanwezig waren. Bij de V8 waren ook Mark Gent met een ex Busch series Nascar auto van 650pK en Colin White met zijn Ascar (nu DOT) auto aan de start. De eerste reeks werd het op een demonstratie gehouden; tijdens de tweede wedstrijd kon iedereen vrij zijn kans gaan. Tegen het pK geweld van Mark Gent was geen kruid gewassen, maar Chris Roots eindigde verrassend tweede, een kwart ronde voor de Ascar van Colin White. Een prestatie, welke zeer veel respect voor de Camso V8 afgedwongen heeft en waarbij 4 Engelse National Hot Rod piloten grote interesse voor de klasse betoond hebben.

Voor de start waren grote bedenkingen of het uberhaupt mogelijk zou zijn voor de Camso V8 om op zo een lang ovaal (de helft langer als het vroegere Baarlo) te rijden met een versnellingsbak met slechts 2 versnellingen, maar Tony Roots heeft daar geen enkel probleem mee ondervonden; integendeel hij had een verhouding gekozen met nog een ruime reservemarge (5600t/m in plaats van het maximaal toegelaten aantal van 6200t/m)

-Tijdens het Ipswich weekend (3 + 4 juli) zullen waarschijnlijk 2 Camso V8 (deze van Tony Roots en de Camso #41) een demonstratie-race houden. Verder zal Tony Roots ook uittesten of het circuit van Hednesford zou kunnen gebruikt worden voor de Camso V8 formule.

Voor volgend jaar moet uitgezocht worden of één of meerdere wedstrijden in Engeland opgenomen zouden kunnen worden in de Camso V8 series. Mallory Park gaat zeker; nu nog kijken of ook Hednesford en/of Ipswich zouden mogelijk zijn. Deze demonstraties zullen het uitwijzen.

Zoals vroeger reeds medegedeeld staat of valt het succes van de Camso V8 met de discipline onder de piloten. Alle wedstrijden worden door 2 camera's gefilmd, waarvan er één zich boven op 1 van de 2 televisietorens bevindt en een schitterend overzicht van bovenaan toont. Bij het bekijken van deze beelden stellen we zaken vast, die we op de wedstrijd zelf niet zien of waarover we geen duidelijk oordeel kunnen vellen. Daarom heeft Camso beslist, dat vanaf de volgende wedstrijd 5 of 10 punten in het kampioenschap zullen afgetrokken worden wanneer dergelijke onsportieve acties (onder andere duwen, de lijn niet houden of afsnijden) via de videobeelden duidelijk vast te stellen zijn. Wanneer dergelijke bestraffingen te vaak met dezelfde piloot gebeurt zal deze voor 1 of meerdere organisaties op ¾ ronde moeten starten (bij een herstart op ½ ronde).

Jos Kuypers (Nl) één van de toppiloten vroeger in Baarlo en nu bij de absolute top in het Europese rallyecross circuit zal op Pinksteren met de Camso #41 rijden. Met zijn speedway ervaring moet hij ongetwijfeld bij de allersnelsten zijn.

Het JB team van de familie Ollevier (Roeselare) welke actief is in de Formule 3 in Duitsland, heeft op Maandag 17 mei het circuit in Warneton afgehuurd om enkele tests te doen, ter voorbereiding van hun wedstrijd in Assen (Nl). Met een voor speedway niet aangepaste auto (verhoudingen versnellingsbak) en op een nog stofferige piste, werden na een veertigtal ronden toch interessante tijden neergezet (14,5sec), welke reeds in de buurt komt te liggen van de National Hot Rod tijden. Er werd voorgesteld om misschien later op het seizoen een demonstratie wedstrijd te houden met een viertal Formule 3 auto's. Dit voorstel wordt door Camso bestudeerd. Ook toonde Yves Ollevier (ex DTM en ex V8 Star) interesse in de Camso V8; er was echter geen V8 beschikbaar (de #41 was bij Van den Oetelaar voor nazicht). Misschien komt er later een testdag met de Camso V8.

DAYS OF BRITISH POWER – SPRINT CARS

Tijdens de Days of British power meeting, op 19 + 20 juni zullen volgende Sprint Cars (soort Midgets met V8 motoren van 550pK) aan de start komen:

5. Bob Tiller (GB)

6. Vince O'Connor (GB)

10. Dean White (GB)

11. Kevin Merritt (GB)

69. Duncan Panton (GB)

96. Dave Measday (GB)

195. Ray Thompson (GB)

487. Paul Brown (GB)

Door Roland Vandermeersch

24-05-04
Pewi rijdt mee met European Team Championship bangers in Warneton

Aanstaande zondag wordt er de European Team Championship bangers in Warneton vereden. Er wordt gereden met auto´s tot aan 1650 cc. Ook het Pewi team zal meerijden met 4 auto´s. Zo zullen Mark en Rene de Laat, Peter Ear Engbertsen en Emile "Milo" Luyben gaan  strijden om het European team championship. Emile Luyben is een nieu we naam voor Pewi. Emile had nog geen team en Team captain Mark devastor de Laat  had hem er toch wel erg graag bij omdat Emile een echte wrecker is die doorgaat met zijn auto op de baan te krijgen. Het Pewi team komt allen met sierra´s aan de start. In totaal zijn er zo´n 80 bangers ingeschreven die weer voor voor het nodige spektakel gaan zorgen. Naast de bangers komen ook de Camso V8 met dit keer als gast rijder Jos kuijpers aan de start. Ook de Lightning rods en de prive cars  zullen weer de strijd met mekaar aangaan. Dus zondag een zeer mooi programma op de mooie baan van Warneton. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur.

Door Peter van Oijen

22-05-04
Mooie wedstrijden  Mallory Park long track championships

Ik was verleden zondag te gast in Mallory Park waar de long track championships vereden werden bij de National Hot Rods, 2.0L HOt rods, Lightning Rods, Stock Rods,...

Het was een prachtige zomerdag met een programma vol aktie en sensatie! Er waren grote deelnemersvelden in de meeste klassen, Nationals 16,2.0L HOt rods 25, Lightning Rods 60, Stock rods 60, F2 14 wat een beetje tegenviel en dan nog de aanwezigheid van Mark Gendt de voormalig rodeokampioen van Baarlo, alsook Tony Roots met de CAMSO V8 en 78 Colin White met de Ascar!
Er waren dan ook nog open Hot Rods die volledig gedomineert waren door Colin
White die met een VW Corrado aan de start kwam van National Hot Rod star 305
James Jamieson.

De National Hot rods zelf werden volledig gedomineert door "The men himself" National Hot Rod World, European and South African Champion 230 Dave Longun Longhurst!!!
  De 2.0L Hot Rods werd een prachtige overwinning voor de de man die terug  keert uit ziekte met de 2.0L Hot Rod Clio van Longun, zijn naam 278 Colin  Gomm!!!
Bij de Lightning Rods waren alle topnamen aanwezig uit alle promoties alsook  uit Ierland net als bij de stock rods.

De Lightning rods werden de klasse van de dag met de meeste spanning en crashes, een paar auto's werden dan ook afgeschreven bij die accidenten!

Bij de stock rods ging het voornamelijk tussen 168 Andy Sturt en 447 Stuart  Smyth, beide top spedeworth courreurs, uiteindelijk won 447!
Ook was er deelname uit Scotland met onder andere misschien wel de snelste dame in speedway bijn de stock rods Gillian Philp, die er ook altijd bij zit  vooraan!

De F2's werden volledig gedomineert door Voormalig wereldkampioen 647 Chris  Burgoyne!
Zo was het een prachtige dag auto speedway met snelheden boven de 110Miles/per uur.

Voor Camso was er ook heel goed nieuws want de interesse voor de wedstrijd van de Lightning Rods voor het Britisch Power Weekend was uitermate groot, ook wat de Ieren betreft was er heel wat interesse, dus goed nieuws!

Wat ik al wel kan meedelen is het aankondigen van nog een der grootste in  Hot Rod Racing die zich heeft ingeschreven bij de 2.0L HOt Rods European,  dit is voormalig National Hot Rod en 2.0L Hot Rod World Champ 942 Davy Mc  Call!
Hij won in 2002 nog het WK in Ipswich bij de National Hot Rods! Verder zullen er na het weekend nog een paar Ierse inschrijvingen bijkomen!

Bij de 2.0L Hot Rods zullen de allergrootsten uit de klasse ooit aanwezig zijn! Dus met Dave Longhurst, Davy Mc Call, maar ook 96 Kevin Randall huidig 2.0L  Hot Rod World Champ en 466 Alan Burksfield regerend European Champ en dan  nog 155 Lee Pepper als ook een voormalig wereldkampioen in de klasse is dit echt de top of de top!
Dit word Hot Rod racing als nooit eerder gezien in het continent!!!

Het is ook voor de eerste keer in de historie dat waarschijnlijk meer als 120 Engelse deelnemers zullen uitkomen in diverse klassen in een weekend in  het continent!!!

  Dit wordt het weekend om naar uit te kijken voor dit speedway jaar voor het continent in Warneton!!!

Door Cristof Vandekerckhove


22-05-04
Uitslagen dagklassement Ter Apel
Standaard 1600
pnt.
H.Sonnenberg 48
J.Vrieze 40
H.Schieving 38
H.Kuper 33
E.Klomp

33

standaard 2000 pnt.
M.Teuben 38
H.Kuper 33
G.Boes 33
K.Sustronk 32
F.de Vries 31
Superklasse pnt.
J.Kuper jr. 44
G.Meijerhof 38
G.Konijnenbelt 37
H.Sonnenberg 32
B.Roosien 31
Specials pnt.
K.Fehrmann 46
H.J.Boer 42
H.Seidler 35
W.Blokzijl 34
R.Teerink 32
Rodeo pnt.
W.Blauw 44
A.Boes 40
G.Boes 36
P.Visser 36
R.Zwiep 12
Vrije crossklasse pnt.
A.Mulder 38
E.Koerts 36
H.Heller 35
H.Zuur 30
J.Sanders 30
Croos 1600 pnt.
R.Kamies 45
J.Mellens 44
A.Oldebeuving 41
J.Mulder 35
H.Helweg 28
Stockcar F2 pnt.
T.Schut 46
C.Schutter 46
H.Peeters 36
L.de Kevie 32
H.Heins 28

22-05-04
Formule 3 team test op Warneton

Vandaag en morgen  ( 22 en 23 mei ) worden er in ASSEN wedstrijden verreden voor het duitse kampioenschap Formule 3. Als voorbereiding op die wedstrijd heeft het belgische F3 team JB Motorsport , enkele testuurtjes doorgebracht op het CAMSO Speedway Circuit te Warneton.
Detail : Teameigenaar is Yves Ollivier, gewezen DTM rijder bij Opel.
Dus ook voort de grote jongens in de autosport weten het Warneton circuit te vinden.

 

Door John Vandekerchove

21-05-04
Aanstaande zondag spektakel in st .Isidorushoeve

Voor de gene die aanstaande zondag  23 mei niet willen thuis zitten hebben we toch weer iets gevonden om je te vermaken. Namelijk de combine-race in St.Isidorushoeve gemeente Haaksbergen. Er zal daar een combine-race en een zitmaaier race georganiseerd worden en daarnaast ook veel gestunt met auto´s. Zo is er de car chrasher en deze zal menig auto op een gigantische manier het luchtruim in jagen en uit elkaar laten knallen.Ook is er nog carjumping en zal er een verassing zijn. Voor meer info kijk op www.zomerfeesten-hoeve.nl . Dus je hoeft je zondag niet zonder motorgeronk door te komen. Ook zijn er naast de combine-race  nog diverse andere leuke dingen te doen zoals een kermis en optredens in de feesttent.

Door Peter van Oijen

21-05-04

Tweede Pinksterdag maandag 31 mei autospeedwaywedstrijden raceway Venray

 
Tijdens tweede Pinksterdag staat alweer wedstrijd nummer drie op het programma van Raceway Venray. De coureurs in de saloonstockcar klasse waren tijdens de Paasraces weer goed op dreef.De talrijke crashes en koprollen van coureur en auto werden beloond met een staand applaus van het in grote getale toegestroomde publiek.
et een massale botspartij eindigde hun finale in een enorme chaos. Het was Perry de Bruin die de meeste punten bij elkaar sprokkelde.

Het was Patrick Peeters (Baarlo) in de Stockcar F1 klasse een periode van pech en veel gesleutel achter zich liet met twee, tweede en een eerste plaats in de reguliere manches en een eerste plaats in de Finale.
De dagoverwinning kon hem zodoende niet mee ontgaan. Felle strijd werd er geleverd achter de te kloppen Peeters. Dave Schaap (Heemstede) de runner-up van de eerste wedstrijd dit jaar wist ook deze keer weer veel punten te pakken, al ging het niet meer zo eenvoudig. Ondanks dat er nog geen Engelse coureurs zijn aangemeld voor de Pinksterraces zal er door de toppers in de F1 klasse alles aan gedaan worden om een eerste zegen te boeken van dit seizoen.

De national Hotrods kende een spannend verloop. Huub Litjens (Panningen) begint weer zijn oude niveau te hervinden. Met een tweede plaats in het dagklassement was hij na lange tijd weer in de voorste regionen te vinden.

Frank Lauff (Siebengewald) is aan een indrukwekkend “come-back” in de Stockcar F2 klasse aan het werken. We zagen hem lange tijd niet meer in de voorste gelederen, mar het tij lijkt te zijn gekeerd. In de openingsrace boekte hij al een overwinning. Tijdens de Paasraces drukte hij zijn stempel op de dagoverwinning, met achter zich Roy Maessen (Ysselsteyn) en Paul Hermkens (Sevenum)

In de StockRod klasse blijft de familie Smidt heer en meester. Christiaan Smidt en vader Sjeng wisten hier weer als nummer één en twee te eindigen.

Ook van de partij tijdens de Pinksterraces zijn de formule Toyota's waar derk Siebers weer orde op zaken heeft gesteld en weer de dagoverwinning opeiste.

Tijdens de pinksterraces zal de Stockcar F1 duo-zitter weer zijn rondjes draaien.

Door Robert Wilms
Foto Karsten Beilschmidt  

19-05-04
Texel open stockcar F1 weekend gaat toch door

De gemeente heeft toch toestemming gegeven om het stockcar F1 weekend. De datum is op 10 en 11 juli. Voor de gene die hun eigen willen inschrijven moeten even kijken op http://www.mabclub-texel.nl/stockcarweekend.htm  waar je je kunt inschrijven.

Bron Mab Texel
Door Peter van Oijen

16-05-04
FAC viert hemelvaarstdag 25 jarig bestaan in Blauwhuis

Autocross club FAC viert aanstaande donderdag hun 25 jarig bestaan. Zo zal er voor alle klassen extra prijzengeld zijn. Ook zijn er prijzen te winnen voor het plubliek. Want onder de aanwezigen op de cross van hemelvaartsdag, die een programmaboekje van hemelvaartsdag hebben worden in de 3 pauzes  drie prachtige prijzen verloot:
Eén 8-daagse reis Turkije voor 2 personen   t.w.v.       € 500,--.
Eén kartarrangement voor acht   personen   t.w.v.      € 420,-- bij Pulsar indoor karting Leeuwarden. 
Eén weekend Disneyland Parijs voor 2 personen t.w.v. € 300,-- .

Natuurlijk komen we die dag weer om volop spektaekl te zien in de 4 klassen. Vorige keer was hetd an ook nog goed raak in de stockcar F1 waar Onno Pietersma de klapper van het jaar maakte.
Dus volop reden om naar Blauwhuis af te reizen. De wedstrijden zullen beginnen om 12 uur.

Door Peter van Oijen
Bron FAC

14-05-04
Voorbeschouwing Ter Apel

Ovalracing Ter Apel, tweede wedstrijd meetellende voor het
Int. N.K. & Clubkampioenschap N.N.O. 2004

Ter Apel - Na een geweldige openingswedstrijd op eerste paasdag jl. staat nu al weer de tweede wedstrijd uit een serie van zes om het Internationaal Nederlands- en Clubkampioenschap ovalracing op donderdag 20 mei (hemelvaartsdag) op het programma. En dat het weer mooie wedstrijden worden is al wel bewezen tijdens de paasraces waar nog niet eens alle deelnemers aan de start stonden. Tevens heeft de organiserende Noord Nederlandse Ovalracing (N.N.O.) twee wel hele spectaculaire gastenklasses weten te strikken die hun kunsten normaal gesproken op de Nederlandse autospeedwaycircuits vertonen, te weten de Formule Toyota en de Stockcars Formule 2.

Cross 1600 - De cross 1600 was 1 e paasdag met acht auto's redelijk gevuld. De spanning in deze klasse vergoedde echter veel. Richard Kamies en Arjan Oldebeuving hielden elkaar in evenwicht met ieder twee overwinningen en twee tweede plaatsen. Kamies wist echter de finale te winnen wat uiteindelijk de doorslag gaf voor het dagklassement. Maar in punten staan zij echter gelijk in het kampioenschap.

Vrije Cross Standaard- De beste bezette klasse van de openingsraces. Met maar liefst zeventien auto's tegelijk in de baan was het een waar spektakelstuk met alle ingrediënten die het ovalracen zo interessant maakt. Zo waren het Johan Sanders en Ronnie Bruins die beiden een spectaculaire crash ondergingen, maar door alle strenge veiligheideisen binnen het ovalracen kwamen zij er zonder kleerscheuren vanaf. Verder waren er vele spannende gevechten en lage de snelheden weer extreem hoog. Zo kwam debutant Erik Koerts goed uit de verf met een manche- en de finaleoverwinning. De overige twee manches wist hij echter niet te finishen. Ook Lucas v.d. Vorst was na een aantal wedstrijden afwezigheid weer van de partij en deed vriend en vijand verbazen door zijn goede prestaties. Toch waren het weer de topmannen van het vorig seizoen die ook het beeld bepaalde van de openingsraces. Het dagklassement was voor Alex Mulder en de tweede positie was voor Nederlandskampioen Erik Mik. Beide coureurs wisten echter geen één manche te zegevieren. Johan Sanders eindigde na zijn crash in de eerste manche nog knap als derde in de eindrangschikking, mede door een overwinning in de derde manche. Met waarschijnlijk nog meer coureurs zullen de races tijdens hemelvaartsdag waarschijnlijk nog meer voor de toeschouwers te bieden hebben.

Standaard 1600- Deze klasse met zeer hoge snelheden kende dezelfde dagwinnaar als de Nederlandskampioen van 2003, Helmut Sonnenberg. Hij stond aan de start met een prachtig opnieuw gespoten Honda. Echter had hij heel wat concurrentie meer dan in het voorgaande jaar en ging het binnenhalen van de dagtitel alles behalve eenvoudig. Zijn grootste concurrent was Henk Kuper. Hij wist drie maal tweede te worden achter Sonnenberg en in de finale wist hij in een zenuwslopend gevecht de snelle Duitser zelfs voor te blijven. Ook Jan Vrieze, Henk Schieving en Kees Sustronk zaten steeds goed van voren. Het belooft tijdens Hemelvaartsdag weer een spannende strijd te worden.

Standaard 2000 - Met maar liefst zestien auto's stond er een prachtig startveld aan de start tijdens de paasraces. Mark Teuben, Gerton Boes en Peter Damhuis stonden met prachtige nieuwe auto's aan de start. Eric Maarseveen en Aukie Heinhuis, beiden uit de autospeedway namen ook deel aan deze klasse en waren erg enthousiast. Jaap de Vries moest helaas al snel opgeven en was dan ook één van de grote pechvogels met een slecht lopende motor.

Henk Kuper reed erg sterk en wist de altijd sterk rijdende Riny Lubbinge achter zich te houden in het dagklassement. Jan Vrieze werd knap derde voor Kees Sustronk en Mark Teuben. Het waren schitterende races met nog wel een zware crash in de derde manche van Gerton Boes met zijn nieuwe bolide, die daarbij zwaar beschadigd raakte. De races voor hemelvaartsdag beloven echter weer veel goeds want het valt voor de snelle jongens niet mee om zich door het volle deelnemersveld een weg naar voren te banen. Hierdoor is men verzekerd van spannende en vooral spectaculaire inhaalraces met steeds beter uitziende raceauto's.

Rodeoklasse- Ook in de rodeoklasse stond er tijdens de races van eerste paasdag weer een volwaardig deelnemersveld aan de start. Nieuwkomers hier waren Arnold Hessels, Roel de Vries, Jelle Hoekstra, Freddie Kootstra, Meeme Folkerts en Henk Lubbinge. Laatst genoemde heeft de overstap gemaakt van uit de Standaard 2000. Tevens stond smaakmaker Willem Blauw met een nieuwe bolide aan de start. Meeme Folkerts ging met de dagoverwinning aan de haal maar met slechts één puntje voorsprong op Richard Zwiep en drie punten voorsprong op Willem Blauw. Ook tijdens de races van Hemelvaartsdag worden nog een aantal extra deelnemers verwacht wat zeker de spanning ten goede zal komen.

Specialklasse- Bij de specials moesten helaas na de eerste trainingsdag Rene Hofstra en Gerd Stubbe al afhaken wegens technische problemen aan hun sprinters, er mag echter van uit gegaan worden dat zij dit maal wel aan de start verschijnen. Maar toch stond er nog een behoorlijk deelnemersveld aan de start. Jan Jansen verraste met een mini-stock maar had nog wat moeite met de wegligging. Harm Jan Boer kwam als dagwinnaar uit de bus, maar Boer had geen weerstand tegen Rene Teerink, die twee manches wist te winnen. Echter Teerink wist door mankementen aan zijn bolide de andere twee manches niet voluit te presteren in het dagklassement. Ook onze Oosterburen zaten er weer goed bij, Klaus Fehrmann wist als tweede te eindigen en Heinz Brink en Jennifer Reck als vierde en vijfde. Good old Willem Blokzijl met een prachtige nieuwe special wist heel knap de derde plek voor zich op te eisen. In de finale van de paasraces wist hij zelfs te zegevieren.  

Superklasse- Ongemeen spannend en niet te voorspellen wie de winnaar wordt, dit gaat helemaal op voor de superklasse. Tijdens de paasraces waren er telkens verschillende winaars in de manches en finale. Jan Kuper jr. ging met de uiteindelijke dagzege naar huis met slechts één punt voorsprong op Gerry Meijerhof en vier punten op Rick Hilger. Ook Gerben Konijnenbelt uit Nijverdal was na een tijd afwezig te zijn geweest weer van de partij. Bert Roosien uit Ter Apel kende nog wat problemen met zijn nieuwe krachtbron, maar hij wist wel een manche op zijn naam te schrijven, het potentieel is dus duidelijk aanwezig. Nieuw in deze klasse was Arjan Timmerman met zijn Seat Ibiza. Hier zaten echter nog wat kleine kinderziektes in, die hopelijk de komende wedstrijd verholpen zijn. Tevens hoopt ook Rene Walraven van start te gaan in zijn compleet nieuw opgebouwde VW Golf uitgerust met een motorfiets-blok.

Daarnaast zijn er twee gastenklassen van de partij die normaal gesproken op de autospeedway-circuits in Nederland rijden. Ten eerste zal de Formule Toyota van start gaan. Deze heren waren vorig jaar al eens vaker te gast en deze coureurs wisten destijds er prachtige races van te maken en het publiek op de banken te krijgen. In hun open-éénzitters voegen zij een hele andere dimensie toe aan het ovalracen.

Daarnaast heeft de N.N.O. een primeur voor het autosportstadion “de Polderputten” weten binnen te halen. De Stockcar Formule 2 klasse zal hier namelijk vandaag hun kunnen tonen, zij zullen o.a. de verdere mogelijkheden van het circuit voor hun klasse bekijken. In hun vaak zeer prachtig “beschilderde” stockcars uitgerust met 2 liter Ford motoren zullen zij de toeschouwers laten genieten van echte stockcar-races. De N.N.O. hoopt dat in de toekomst deze heren vaker naar Ter Apel zullen komen.

Mochten er nog Stockcar Formule 2 rijders zijn die graag mee willen rijden tijdens deze wedstrijddag en die zich nog niet hebben opgegeven hebben dan kunnen zij dat alsnog doen, aanstaande zondag op Lelystad bij de contactpersoon van de Belangenvereniging van F2 coureurs, Fred Vowinkel of via info@trv-ommen.nl .

Tevens kan er bij voldoende deelnemers nog steeds worden deelgenomen in de Standaard 1400-klasse.

De wedstrijden beginnen donderdag 20 mei (hemelvaartsdag) om 12.00 uur in het autosportstadion “de Polderputten” te Ter Apel.

12-05-04
Aanstaande zondag autospeedway Lelystad

Aanstaande zondag zal het autospeedwaygeweld weer in Lelystad losbarsten. Ook Pewi is weer van de partij in de rodeo klasse. Zo ging het vorige wedstrijd erg goed want Erik van Oijen pakte een knappe derde plaats in het dagklassement voor team genoot Nicky Jansen. Het aantal deelnemers is wat gestegen in deze klasse waardoor er meer spektakel te zien is. Het is op het moment Lex de Jong die erg snel is in deze klasse en die het kampioenschap aanvoert.

Een klasse die zeer aantrekkelijk is op het circuit van Lelystad is de stockcar F2. De strijd zal zondag ook weer verder gaan tussen Willie Peeters, Roy Maessen en Toon Schut. Maar een coureur die we zeker niet moeten vergeten is Cor Schutter die vorige wedstrijd de dagoverwinning pakte en erg snel was. Natuurlijk liggen ook de gebroeders Vowinkel en Henk Peeters op de loer om met de dagoverwinning naar huis te gaan. De Hot Rod klasse zou eigenlijk ook aan de start komen aanstaande zondag. Maar door te weinig deelname zal deze klasse niet starten. Verder komen natuurlijk wel de standaard 1400, standaard 1600, superstandaard, juniorklasse en de stockcar F1 aan de start. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

Door Peter van Oijen

11-05-04
Uitslagen dagklassement Posterholt 09-05-04

Hieronder zie je de totale uitslag van het dagklassement in Posterholt van de vereden wedstrijd van 09-05-04.

Standaard Posterholt
1 Jelle Kurstjens
2 Frank Schnodewind
3 Sascha Bear
4 Victor Rozema
5 Peter Bear

Sprint 1300
1 Klaus Simon
2 Klaus Sonnenschein
3 Klaus Putzlocher
4 Robert Tieves
5 Wolfgang Erdel

Hot Rods
1 Jan v Eck
2 Walter Schwartzmanns
3 Toon de Klein
4 Thorsten Klaka
5 Hubert Hamm

Ministox
1 Randy Wederfoort
2 Frankie van Riet
3 Jessy de Bruyn
4 Milou Mets
5 Glenn Gierra
Stockcar 1300
1 Marco v Riet
2 Ben Creemers
3 Heidi v Tilburg
4 Roy Hermkens
5 Roy v Alphen

Toyota
1 Ingo Ingenbleek
2 Roald Severens
3 Andreas Dellin
4 Derk Siebers
5 Winfied Scholten

Stockcar F2
1 Frank Lemmens
2 Jos op ´t Roodt
3 Willie Peeters
4 Roy Maessen
5 Emiel Jansen

Saloon stockcar
1 Marc Meeus
2 Ben Gatzen
3 Marco v Riet
4 Perry de Bruijn
5 Frank Loeff

Stockrods
1 Willem Schutte
2 Ramon Roeffen
3 Sjeng Smidt
4 Danny Smidt
5 Dores Slaats

Bron PAC Posterholt


10-05-04
Wedstrijdleider Tetz niet te vermurwen
 

Autospeedway - Raceregels zijn om nageleefd te worden. Dat ondervonden verschillende autospeedwaycoureurs tijdens de manches en finales op het Jaba circuit in Posterholt. Verschillende coureurs kregen terecht de zwarte vlag wegens duwen, dat reglementair is verboden. Wedstrijdleider John Tetz was onverbiddelijk in zijn beslissingen. Ook tegen de rijder die verhaal kwam halen.


,,Het is moeilijk te beoordelen of er sprake is van opzet of dat het spontaan gebeurt. We kennen onderhand onze pappenheimers wel en letten er speciaal op. Er zijn coureurs die er een handje aan hebben de regels te overtreden. Krijgen ze eens een koekje van eigen deeg, dan breekt de hel los'', aldus Tetz. De GP van Posterholt was in de standaardklasse voor Jelle Kurstjens (Montfort). Twee mancheoverwinningen en één tweede plaats leverden hem de winst op. Een enerverende race reed plaatselijke favoriet Jan van Eck. Hij eindigde in de manches tweemaal als tweede, maar schreef de derde op zijn naam. Van Eck die na een ronde op een zevende plek reed, kon vrij snel zijn achterstand op de leiders goed maken. Ronden lag hij in de clinch met Klaka. Eenmaal voorbij de Duitser kon hij zijn opmars voortzetten. Schwartzmanns, tweede, duwde koploper Dieter Bader van de baan en kreeg 'zwart' voor zijn daad. Door de draaier belandde Bader op de laatste plaats en Van Eck werd de nieuwe leider. In een zetel zoefde hij naar de overwinning. Bij de stockrods was Willem Schutte uit Geulle de sterkste. Hij wist de eerste manche te winnen en werd tweemaal tweede

Door Theo Keydener
Uit de krant dagblad de limburger

07-05-04
Jos kuypers in camso v8

Op pinksterzondag zal jos kuypers (nl) met de camso v8 meerijden.
Kuypers was ten tijde van baarlo samen met laurens vandevelde en wim peeters de absolute top in de hot rod klasse;
Achteraf is hij overgestapt naar de rallycross, waar hij in het europese kampioenschap in zijn klasse ook bij de besten behoorde;
Kijken hoe het nieuwe warneton en de camso v8 klasse hem zal bevallen;
Roland vandermeersch

06-05-04
Dutch Stockcar Cup wedstrijd van EZHACO verzet

De Dutch Stockcar Cup wedstrijd van EZHACO die vereden zou worden op 19 juni, is verzet naar 26 juni. Het zal de tweede wedstrijd zijn voor de cup want de eerste zal plaatsvinden op 20 mei in Blauwhuis. Terwijl de derde op 11 september wordt vereden in Kollum. Brakel is trouwens een prachtbaan en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dus schrijf 26 juni in je agenda en kom met zijn allen naar Brakel.

Bron EZHACO
Door Peter van Oijen

06-05-04
Stockcar 1300 ``Vrouwenklasse ``

De race van 4 April werd bezocht door Freelance journaliste Gabi Frentzen die na een kort gesprek haar werk voortzette op het JaBa Circuit te Posterholt. Haar bezoek aan onze baan wierp vruchten af doormiddel van een groot artikel in de Bocholter krant waar ze voor werkt. Haar verslag samen met twee grote foto's word in grote oplagen gedrukt en bereikt daardoor veel mensen net over de grens met Duitsland. Maandag na de race kwam er een E-mail van haar binnen met de aanvraag voor een reglement in de Stockcar 1300 klasse. Ik had zoiets van wat moet ze daar nou mee, maar toch in het kort aan haar verstuurd. En geen week later was de deal met de mannen die haar de auto ter beschikking stellen rond. Nu bijna klaar met haar aanpassingen aan de auto liet ze ons weten dat er Zaterdag getraind gaat worden en of we haar auto technisch wilden beoordelen. Het lijkt dus erop dat vrouwen de overhand gaan nemen in deze klasse. Maandag na de race zullen we met zijn allen weten of er meer animo is voor deze klasse daar het team van de"Niederkrüchtener" nog twee  auto's meer aan het bouwen is

Door Johnn Tetz

05-05-04
Aanstaande zondag autospeedway in Posterholt

Aanstaande zondag zal het motorgeronk weer te horen zijn op het JABA circuit in Posterholt. 9 Klassen komen er aan de start.
De lightning rods rijden deze keer niet mede omdat het moederdag is en omdat ze een druk programma hebben.  Maar volgende wedstrijd willen ze toch weer proberen om aan de start te staan. De ogen zullen gericht zijn op de standaard klasse omdat deze zal gaan strijden om Grote Prijs van Posterholt. Jelle Kurstjens won vorig jaar deze wedstrijd en het is de vraag dat hij dit jaar dat over kan gaan doen, want de concurrentie is groot. De stockcar F2 heeft zaterdag een vergadering en het is zo te hopen dat er zondag weer veel F2 stockcars aan de satrt zullen verschijnen. De eerste wedstrijd zorgde deze klasse namelijk al voor veel spektakel, mede omdat Posterholt echt een stockcar baan is. De Hot Rod klasse wordt ook weer steeds groter op Posterholt. En was het vorig jaar nog Jan van Eck die makkelijk won nu heeft hij toch felle concurrentie.

Een van de plubliekstrekkers op het JABA circuit zijn de saloon stockcars. Het steeds groter wordende veld zorgt altijd voor veel crashes en spektakel. Ook vorige wedstrijd kwam voor de eerste keer banger coureur Geert Roubroeks beter bekend als Limbo aan de start en liet meteen ook zien dat hij wel een potje kon sturen. Geert moest de wedstrijd in Venray laten schieten omdat hij een zware crash had bij de bangers maar zal er zeker weer bij zijn . De wedstrijden beginnen zondag om 11.30 uur met de ministox klasse.

Door Peter van Oijen

04-05-04

Pewi coureur Dennis de Laat, “tweede tankman” bij de 24 uur van Le Mans

Dennis de Laat zal bij de komende 24 uur van Le Mans fungeren als “tweede tankman” van de eerste auto van Racing for Holland.
Op deze auto rijdt Jan Lammers, Chris Dyson en Katsutomo Kaneishi.

Een pitstop gaat bij “sportcars” als volgt in zijn werk:
De auto komt binnen en deze wordt volgetankt. Tijdens het tanken mag niemand aan de auto werken. Het tanken gebeurt gewoon via de zwaartekracht uit een pittank, die op een regelmentair vastgelegde hoogte staat.

Na het tanken kunnen eventueel de banden en/of de coureur gewisseld worden.
Normaal gesproken gaan de banden en coureur drie volle tanks door voordat ze gewisseld worden.

De functie van tweede tankman is dan wel niet zo moeilijk. Je moet gewoon gedurende de pitstop de benzinekraan van de pittank openhouden en wanneer het misgaat deze zo snelmogelijk sluiten (en wegrennen!).

Maar dit betekent wel dat ik met mijn neus boven op alle +/- 30 pitstops sta!!

Dat vind ik echt geweldig!

Meehelpen met de pitstops is natuurlijk het op één na gaafste werk wat je kunt verrichten tijdens een wedstrijd! (En wat zou natuurlijk het allergaafste werk zijn?!)

Nou, houd me 12 en 13 juni maar in de gaten en als het goed is staan er binnenkort foto's van de laatste Le Mans training op de pagina.

Door Dennis de Laat

03-05-04
Wim Peeters wint schitterende Camso V8 finale

De eerste reeks leek in eerste instantie een gemakkelijke overwinning te zullen worden voor Kurt Dujardin (op de #41 van Roland Vandermeersch), maar tijdens de laatste vijf ronden kwam Anthony Van den Oetelaar razendsnel terug op de circuit piloot. Twee ronden voor slot was het nummer 4 in het wiel van Dujardin, maar toen Wim Peeters rondspinde floepten onmiddellijk de gele “caution” lichten aan en werd terzelfdertijd de chequered flag getoond. Van den Oetelaar stoorde zich niet aan de gele vlaggen en probeerde op de meet Dujardin nog buiten voorbij te gaan (wat volgens de regels niet meer mag); hij raakte het achterwiel van de #41 en vloog tegen de buitenmuur; bandensporen 60cm hoog op de muur zijn te zien. De benzinepomp brak af met brand tot gevolg, maar alles was snel onder controle.

1. Kurt Dujardin (B- 41) – 2. Anthony Van den Oetelaar (Nl –4) – 3. Tony Roots(GB – 77) – 4. Bruce Andrews (USA – 17)

De tweede reeks kon Tony Roots zich stilaan loswerken, maar toen Kurt Dujardin een onvrijwillige tik meekreeg van Wim Peeters spinde hij rond en belandde met de achtertrein tegen de muur. Wedstrijd gedaan voor hem.
Van den Oetelaar had de start niet kunnen nemen want na twee uur reparatie (de volledige rechtervering was afgebroken) stond de auto wel opnieuw raceklaar, maar een kleine olielek tijdens de opwarmingsronden deed hem aan de start verzaken.
Bij de herstart was Tony Roots het snelst weg en kon niet meer bijgebeend worden.

1. Tony Roots(GB – 77) – 2. Wim Peeters(Nl – 9) – 3. Bruce Andrews (USA – 17) – Bertrand Zoré(Fr – 71)

Bij de opwarmingsronden van de finale alle auto's opnieuw raceklaar, maar toen Kurt Dujardin een lekke band kreeg tijdens die opwarmingsronden, werd vastgesteld dat een band tegen de schokbreker sleepte. Opnieuw out. De wedstrijd zelf was spannend tot en met. In de tweede ronde reeds nam Wim Peeters het commando over van Bertrand Zoré, maar de volgende ronden werd er telkens van leiderspositie gewisseld tussen Peeters en Bruce Andrews; deze laatste verrassend snel maar toch nog problemen met een onstabiele auto midden in de bocht. Door dit onderlinge duel werd wat tijd verloren, zodat Van den Oetelaar en Chris Roots (zoon van Tony) hem in de 9 e ronde reeds op de hielen zaten. Dan werd er 16 ronden lang tussen dit trio op het scherpst van de snede gereden met een steeds wisselende tweede plaats, de belagers kwamen nooit voldoende voor om de eerste plaats van Wim Peeters af te snoepen. In een close finish kon Peeters nog nipt de eerste plaats veilig stellen. Schitterende wedstrijd waarbij duidelijk gesteld werd dat, indien de piloten zich aan de regels – in casu de witte lijn – houden men echt speedway op topniveau kan beleven. Een proficiat aan deze drie toppiloten welke een faire en spannende strijd geleverd hebben.

1. Wim Peeters(Nl –9) – 2. Anthony Van den Oetelaar(Nl-4) – 3. Chris Roots(GB – 77) – 4. Bruce Andrews(USA-17) – 5. Bertrand Zoré(Fr-71)

03-05-04
Opening nieuw circuit voor motorspeedway in Lelystad op 9 mei a.s.

 

Geachte motorsportfan

Zondag 9 mei om 13.00 u. koppelen we een onder KNMV-auspiciën georganiseerde ONK-wedstrijd in de race om het Open Nederlandse Speedwaykampioenschap aan de officiële opening van ons circuit in Lelystad. Dit circuit is een initiatief van de voor de bouw en exploitatie opgerichte Stichting Motor-speedway Lelystad.

Na ons gedwongen vertrek uit Amsterdam was er geen mogelijkheid meer de sport die velen van ons bindt te beoefenen in het westen van het land. Lelystad was al eerder een optie en dit is nu werkelijkheid geworden. In het midden van het land, en daarom voor iedereen bereikbaar, is er nu een mogelijkheid om op een “Engelse baan” de motoren te laten ronken. Een Engelse baan omdat ons in het verleden al nadrukkelijk gewezen is op de voordelen van deze banen: korte rechte stukken en ruime bochten. Wij zijn er in geslaagd een circuit neer te leggen met een recht stuk van 42 meter lengte met een breedte van 12 meter. De bochten hebben een straal van 27 meter en zijn 16 meter breed. Het gehele circuit ligt onder een verkanting van 5% en het is 260 meter lang. Het ligt op een solide ondergrond van zand met daarop 20 cm. gebroken asfalt en een meer dan 10 cm. dikke gravellaag.

Deze baan moet speedway te zien geven in zijn oervorm d.w.z. dat de race niet al bij de start gewonnen is. Ook in de bochten zal de strijd in al zijn felheid doorgaan en we zullen onverwachte winnaars zien.

Wij hopen dat u de opening en onze eerste wedstrijd met ons wil volgen. Afgelopen zaterdag hebben wij een proefwedstrijd gedraaid op het circuit en met trots kunnen we stellen dat de reacties van de heren coureurs ronduit positief waren.

De KNMV zal op 9 mei de volgende klassen aan bod laten komen: Speedway Senioren, Speedway Nationaal, Amusa 125 cc. Special en Speedway Zijspan. In totaal 90 coureurs, waarbij de individuele coureurs met zes tegelijk van start gaan.

Om het circuit te bereiken is het voldoende om het vliegveld van Lelystad als doel aan te houden. Daar aangekomen ziet u borden die verwijzen naar de ANWB. Als u deze borden blijft volgen zult u al snel bij ons circuit arriveren. Het circuit ligt namelijk tegen het ANWB-trainingscentrum aan. De luchtfoto op onze site www.speedwaylelystad.nl zal u wat dit betreft voldoende duidelijkheid geven.

Het bestuur van de Stichting Motorspeedway Lelystad bestaande uit Chris Slager (Voorzitter), Ben Rouwenhorst (Secretaris) en Johan Schaap (Penningmeester) ziet u graag verschijnen.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

B. Rouwenhorst (secretaris SML)

01-05-04
Groot spektakel in stockcarklasse in Blauwhuis

Op Koninginnedag werd er weer gereden op de prachtige kleibaan van Blauwhuis. De vaste 4 klassen stonden weer aan de start en die leverde weer bloedstollende races. De baan lag er ook perfect bij al duurde het wel soms te lang dat er gespoeit werd,waardoor het plubliek veel last van de stof had. De baan was zo hard dat er bij de kevers op den duur een auto spinde en dat er rook van de banden af kwam. Ook het gepiep van de banden was goed te horen.Al klasse zogde voor spannende races waar vaak het duel pas op de finish beslist werd. Maar de stockcars blonken deze dag helemaal uit.

17 Stockcars stonden aan de start en daarom werd er in 1 groep gestart. De eerste manche werd gewonnen door Bate Feenstra in zijn mooie nieuwe auto. In de tweede manche ging het goed mis. Een halve ronde na de start werd Onno Pieter sma naar binnen gedrukt en kwam terecht tegen een bult, die bult functioneerde als een schans en Onno werd gelanceerd zeker 3 a 4 meter hoog en kwam op zijn dak terecht. Terwijl hij in de lucht hing raakte hij ook nog Haye Dijkstra zijn spoiler. De rodeo vlag kwam meteen uit en Onno was een beetje Dizzy maar was verder oke. Deze manche werd gewonnen door Durk Gredanus. Onno Pietersma had het samen met zijn monteurs voor mekaar gekregen om de stockcar weer aan de start te krijgen en won knap de derde manche. In de finale was het het Durk Gerdanus die meteen de leiding pakte en een leuke voorsprong uit bouwde. Onno Pietersma kwam na een aantal ronden op een tweede plaats en kroop langzaam naar Gredanus toe. Op den duur zat Pietresma op Gredanus zijn bumper maar hij kwam hem maar niet voorbij. Tot aan de 1 na laaste bocht Pietersma zag het gat en pakte de eerste plaats. Maar Gredanus was zo slim om meteen Pietersma een tik te geven waardoor Pietersma spinde en Gredanus de wedstrijd won voor de Vries.
Met al een echte dag stockcar racen waarbij de bumpers volop gebruikt werden.

De volgende wedstrijd in Blauwhuis is op Hemelvaartsdag ( 20 mei ). Op d eze dag bestaat de FAC 25 jaar en dat wordt tuurlijk uitbundig geviert. Ook is dan de eerste wedstrijd om de Dutch Dirt cup in de stockcars, dus echt de moeite waard om naar Blauwhuis af te reizen.

Foto´s van Blauwhuis komen deze week later op de site.

Door Peter van Oijen